Enoločnica z govedino

Ogljikovi hidrati (na porcijo): 22 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi na porcijo:
- 22 g ogljikovih hidratov
- 18 g beljakovin
- 6 g vlaknin
- 11 g maščob
- 454 mg kalija
- 3 mg železa
- 266 kcal / 1120 kJ
Potrebujete (za 4 osebe)
- 200 g puste govedine
- 1 čajna žlička olja
- 1 drobna čebula
- 250 g mešane zelenjave (po izbiri)
- 2 žlici leče ali soje
- začimbe: lovor, česen, peteršilj, zelena, črni poper celi, koriander
- sol
- 2-3 žlice testenin (po želji)
- voda
Priprava
- Zelenjavo očistimo ter narežemo na rezine. Čebulo sesekljamo.
- Goveje meso narežemo na drobne kocke.
- V posodo damo olje, popražimo meso in čebulo, nato dodamo zelenjavo ter na hitro prepražimo. Zalijemo z vodo in dodamo začimbe.
- Kuhamo, dokler se ne zmehča. Če ste se odločili, da boste enolončnico obogatili tudi s testeninami, slednje kuhajte.