Enolončnica z masleno bučo in fižolom

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 30-35 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 34 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 34 g ogljikovih hidratov
  • 12 g beljakovin
  • 1,6 g maščob
  • 11 g vlaknin
  • 15 g sladkorjev
  • 217 kcal

Potrebujete (6 oseb)

  • 1 žlica olja
  • 2 nasekljani rdeči čebuli
  • 1 srednje velika maslena buča, očiščena in na narezana na kocke
  • 1 nasekljana zelena paprika
  • 500 ml vode z zelenjavno kocko
  • 2 × 400 g (konzerviranega) paradižnika
  • 50 g rdeče leče
  • origano
  • čili
  • 4 stroki strtega česna
  • 2 × 400 g (konzerviranega) fižola
  • črni poper
  • peteršilj

Priprava

  1. Segrejte olje, dodajte čebulo, bučo in zeleno papriko. Dobro premešajte in pražite 5 minut, da čebulo zlato porumeni.
  2. Dodajte vodo z zelenjavno kocko, paradižnik, lečo, origano, čili in česen ter pustite, da zavre. Zmanjšajte ogenj, da počasi vre.
  3. Po 10 minutah dodajte fižol ter kuhajte še 10 minut.
  4. Ko je buča kuhana, popoprajte in servirajte. Okrasite s sesekljanim peteršiljem.

 

Objavljeno v: Kosila , Juhe