Gaspačo

Čas priprave: 15-20 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 13  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 370 g):

  • 13 g ogljikovih hidratov
  • 11 g sladkorjev
  • 5 g vlaknin
  • 3 g beljakovin
  • 4 g maščob
  • 102 kcal

Potrebujete (4 porcije):

  • 750 g zrelih narezanih paradižnikov
  • 300 ml paradižnikove mezge ali omake
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica olivnega olja
  • ščepec sladkorja
  • 1 fino nasekljana rdeča čebula
  • 1/2 na drobno narezane kumare
  • bazilika
  • poper
  • sol
  • tabasko (po želji)
  • kocke ledu

Priprava

  1. Polovico količine paradižnika stresite v mešalnik in mu dodajte mezgo (omako), kis, olje, sladkor in tabasko). Mešajte do gladke mase. Če je progosta, ji dodajte še malo paradižnika. Prelijte v servirni lonček.
  2. Preostale sestavine primešajte k masi, dodajte kocko ali dve ledu ter servirajte.
Objavljeno v: Malice , Večerje , Brezmesne jedi