Gobe s česnom

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 10 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 1  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 1 g ogljikovih hidratov
  • 1 g vlaknin
  • 3 g beljakovin
  • 2 g maščob
  • 35 kcal

Potrebujete (8 porcij)

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1/2 nasekljanega svežega rdečega čilija, brez semen
  • 3 drobno sesekljani stroki česna
  • 750 g na debelo narezanih gob
  • 3 žlice suhega belega vina
  • 2 žlici svežega peteršilja
  • sveže mlet črni poper
  1. V nelepljivi ponvi segrejte olje. Dodajte čili in česen ter pražite 1-2 minuti.
  2. Dodajte gobe in jih pražite tako dolgo, dokler tekočina ne izpari. Dodajte še vino in peteršilj. Začinite in kuhajte nadaljnji 2 minuti.

Nasvet

  • Poskusite dodati nekaj različnih vrst gob, na primer ostrige ali šitake. 
  • Postrezite z veliko solate in/ali kot prilogo k piščancu ali mesu na žaru.
  • K jedi lahko primešate tudi jajce. (Upoštevajte vrednosti.)
  • Če želite, lahko iz gob pripravite smetanovo omako, pri čemer svetujemo, da ohranite nekaj tekočine, ki jo izločijo gobe, saj bo omaka tako bolj polnega okusa. (Upoštevajte vrednosti.)
Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi
Viri: