Golaževa juha s svežo papriko

Količina: 4 porcije

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 15 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 15 g ogljikovih hidratov
  • 12 g beljakovin
  • 1 g vlaknin
  • 9 g maščob
  • 500 mg kalija
  • 138 mg fosforja
  • 34 mg magnezija
  • 31 mg kalcija
  • 190 kcal / 790 kJ

Potrebujete:

  • 200 g govejega mesa, narezanega na kocke
  • 2 rdeči papriki, očiščeni in narezani na kocke ali trakove
  • 1 rumeno papriko, očiščeno in narezano na kocke ali trakove
  • 1 večji krompir, olupljen in narezan na manjše kose
  • 1 sesekljano čebulo
  • 1 žlico olja
  • 1 žličko začimbne paprike
  • ščepec soli
  • poper
  • lovorjev list
  • rožmarin
  • kumino

Priprava

  1. V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in prepražimo. Dodamo meso, začinimo s soljo, lovorovim listom, ščepcem rožmarina in kumine ter malce popra, dodamo še mleto papriko, premešamo in zalijemo z nekaj mlačne vode. Pokrito dušimo do mehkega.
  2. K že mehkemu mesu dodamo krompir ter rdečo in rumeno papriko. Če je jed pregosta, ji dodajte še malo vode.
Objavljeno v: Kosila
Viri: