Grahove polpetke s pekočo omako

Čas priprave: 30 min
Čas pečenja: 40 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 48  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 350 g):

  • 48 g ogljikovih hidratov
  • 10 g sladkorjev
  • 8 g vlaknin
  • 15 g beljakovin
  • 5 g maščob
  • 318 kcal

Potrebujete (4 porcije):

Za polpetke:

  • 225 g kuhanega graha
  • 1 srednje velika, grobo nasekljana čebula
  • 1 strok česna
  • 2 žlici navadne moke
  • olje
  • poper

Za omako:

  • 1 manjša očiščena in nasekljana papaja
  • 1-2 večja fino nasekljana feferona
  • 1 manjša fino nasekljana čebula
  • 1 zdrobljen strok česna
  • 1 žlica gorčice
  • 150 ml kisa

Priprava

  1. Grah, česen, čebulo in moko dajte v mešalnik in mešajte do gladke mase, ki jo dobro začinite.
  2. Iz mase naredite polpetke in jih premažite z oljem na obeh straneh.
  3. Polpetke položite na vročo ponev (ki se ne sprijema) in jih na obeh straneh pecite, da zlato porumenijo.
  4. V kozico stresite sestavine za omako in prelijte z vodo ter pustite vreti na zmernem ognju 20 minut. Sestavine nato pretresite v mešalnik in mešajte do gladke mase. Bodite previdni, če bo vode v kozici preveč, bo omaka redka.
Objavljeno v: Malice , Kosila , Brezmesne jedi