Juha s cvetačo in porom

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 25 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  18 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 18 g ogljikovih hidratov
  • 9 g beljakovin
  • 3 g maščob
  • 7 g vlaknin
  • 143 kcal

Potrebujete (6 oseb)

  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 cvetača (800 g), očiščena
  • 1 žlica kurkume
  • 1 velika nasekljana čebula
  • 1 očiščena in narezana pora
  • 1 žlička kumine
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • 1 zelenjavna kocka v 600 ml vode
  • 300 ml posnetega mleka
  • 240 g maslenega fižola (lahko v 400 g konzerva)
  • črni poper
  • beli poper

Priprava

  1. Segrejte pečico na 180 ºC in rahlo naoljite papir za peko.
  2. Četrtino cvetače razrežite na cvetke, posujte s kurkumo in dobro premešajte. Dajte v pečico za 10-15 minut oziroma, dokler robovi ne potemnijo.
  3. Olje vlijte v ponev in na njem zlato rumeno prepražite čebulo. Dodajte por in ostalo narezano cvetačo ter pražite 3-4 minute. Mešajte, da se ne prežge.
  4. Dodajte kumino, česen, beli poper ter prelijte z vodo z zelenjavno kocko. Na zmernem ognju kuhajte dokler cvetača ni skuhana.
  5. Dodajte masleni fižol, mleko in mešajte do kremne mase.
  6. Servirajte in dekorirajte s pečenimi cvetačnimi cvetovi in črnim poprom.

Nasvet

Juho lahko začinite tudi s curryjem.

 

Objavljeno v: Večerje , Brezmesne jedi , Juhe
Viri:
  • diabetes.org.uk