Kislo zelje s papriko in paradižnikom
Sveža poletno-zimska ali zimsko-poletna solata.
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 11 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 121g ogljikovih hidratov
- 2 g beljakovin
- 4 g vlaknin
- 2 g maščob
- 335 mg kalija
- 2 mg železa
- 26 mg magnezija
- 62 mg kalcija
- 66 kcal / 277 kJ
Potrebujete (za 2 osebi)
- 250 g kislega zelja
- 1 čajno žličko tekočega sladila (ali 2 čajni žlički sladkorja)
- po 1/4 zelene in rdeče paprike
- 1 paradižnik
- 1 majhno čebulo
- 1 čajno žličko kisa (po potrebi)
- poper
- hren
- mleta paprika
- 1 žlička kisle smetane
Priprava
- Kislo zelje samo v skledo in pomešamo s sladilom.
- Paprike narežemo na rezance, paradižnik narežemo na rezine.
- Nasekljamo olupljeno čebulo.
- Pripravljene sestavine dobro premešamo. V lončku zamešamo kis, poper, hren, kislo smetano in preiljemo preko zelenjave.
- Solata naj počiva približno 15 minut v pokriti posodi. Potresemo z malo mlete paprike in serviramo.