Kremna bučna pita

Čas priprave: 20 + 15 min
Čas hlajenja: 3 ure

 Ogljikovi hidrati (porcija): 32 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 32 g ogljikovih hidratov
  • 2 g vlaknin
  • 4 g beljakovin
  • 5 g maščob
  • 185 kcal / 774 kJ

Potrebujete (8 porcij)

  • 1 lonček (240 ml) posnetega mleka
  • 2 vrečki vaniljevega pudinga (brez sladkorja)
  • 1 pločevinka bučnega pireja
  • 200 g zmletih graham piškotov (za dno pite)
  • 85 g masla
  • zimske začimbe
  • sladka smetana brez maščobe (za serviranje)

Priprava

Priprava dna pite:

  1. Maslo počasi raztopite. Zmlete piškote zmešajte z raztopljenim maslom.
  2. Zmes piškotov položite v pekač za pito in enakomerno debelo oblikujte podlago za pito (ne pozabite na robove).
  3. Pecite v pečici 10 minut na 175 °C.
  4. Ohladite.

Priprava pite:

  1. V srednji veliki posodi zmešajte mleko, mešanico za puding in začimbe. Mešajte, dokler se zmes ne zgosti. 
  2. V zmes dodajte bučkin pire in dobro premešajte.
  3. Bučno zmes dajte na podlogo, ki ste jo pripravili in oblikovali iz piškotov.
  4. Postavite v hladilnik za vsaj 3 ure ali do dva dni.
  5. Postrezite z žličko stepene sladke smetane brez maščob.

Nasvet

Dno pite lahko pripravite že dan prej in ga shranite v hladilnik.
Bučni pire lahko pripravite tudi sami: skuhajte bučo, solite, dobro odcedite in zmešajte  do gladke mase.

Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice