Kremna juha iz rdeče leče

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 25 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 37  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 37 g ogljikovih hidratov
  • 7 g vlaknin
  • 14 g beljakovin
  • 4 g maščob
  • 253 kcal / 1059 kJ

Potrebujete (2 porciji)

  • 100 g rdeče leče
  • 1 majhna sesekljana čebula
  • 1 nasekljan korenček
  • 1 zdrobljen strok česna
  • 600 ml zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici lahke kisle smetane
  • 1 žlica nasekljanega svežega peteršilja
  • sveže mlet črni poper
  • kruh (za serviranje)

Priprava

  1. Lečo, čebulo, korenček, česen in zelenjavno osnovo dajte v ponev, zavrite, in dušite 20-25 minut, dokler se leča ne zmehča.
  2. Kuhane sestavine dajte v mešalnik skupaj s kislo smetano in peteršiljem ter mešajte do gladke mase.
  3. Začinite po okusu in postrezite s kosom kruha.

Nasvet

  • Za vegansko različico preprosto izpustite kislo smetano ali dodajte 4 žlice sojinega mleka.
  • Juha je zelo okusna tudi, če ji ob serviranju dodate malo pekočega curryja ali ščepec čilijevih kosmičev.
Objavljeno v: Kosila , Večerje , Brezmesne jedi , Juhe
Viri: