Mafini s slanino, rožmarinom in koruzo

Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 15 – 20 min

 Ogljikovi hidrati (na kos): 8 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):

  • 8 g ogljikovih hidratov
  • 2 g beljakovin
  • 2 g maščob
  • 0,4 g vlaknin
  • 0,4 g sladkorjev
  • 60 kcal

Potrebujete

  • 250 g moke
  • 250 g fino polente
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 žlica mlete paprike
  • 350 ml mleka
  • 75 g topljenega surovega masla
  • 2 stepeni jajci
  • 2  na drobno narezani rezini slanine
  • nasekljan rožmarin
  • 2 žlici naribanega parmezana

Priprava

  1. Segrejte pečico na 200 ºC in nežno namestite model za mafine. 
  2. V skledi zmešajte moko, polento, pecilni prašek in papriko.
  3. Dobro zmešajte mleko, maslo, jajca, slanino in rožmarin ter vse skupaj zmešajte v skledi z moko, polento, pecilnim praškom in papriko.
  4. Maso z žlico vlivajte v model za mafine in posujte s parmezanom.
  5. Pecite 8-10 minut oziroma dokler ne porjavijo. Servirajte hladno.

Recept ustreza pripravi 48 mini mafinov oz. 18 velikih.

Slanino lahko zamenjate s suhimi paradižniki, dodate pa lahko tudi origano in/ali timijan.

Objavljeno v: Malice , Kosila