Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

Čas priprave: 40 min
Količina: 4 osebe

 Ogljikovi hidrati (na osebo):  12 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):

  • 12 g ogljikovih hidratov
  • 30 g beljakovin
  • 3 g vlaknin
  • 5 g maščob
  • 92 mg natrija
  • 214 kcal / 895 kJ

Potrebujete:

Za kroglice:

  • 500 g mletega mesa
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • 1 strt strok česna
  • 1 žlička čilijevih kosmičev
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 4 žlice sesekljanega svežega koriandra

Za omako:

  • 1 sesekljana čebula
  • 1 strt strok česna
  • 900 g paradižnikove omake (iz pločevinke ali doma pripravljena)
  • 150 ml zelenjavne jušne osnove
  • mediteranske začimbe
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Vse setavine za mesne kroglice zmešamo. Oblikujemo 8 kroglic in jih položimo na plitev pekač.
  2. Pekač postavimo pod segret žar in kroglice pečemo 6-7 minut oziroma tako dolgo, dokler ne dobijo zlate skorjice in se popolnoma prepečejo. Vmes jih obrnemo.
  3. Medtem damo v kozico vse sestavine za omako, zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhamo še 10 minut. Polovico omake prelijemo  v mešalnik in mešamo do gladke mase. Zlijemo nazaj v kozico, dobro zmešamo in temeljito pregrejemo.
  4. Kroglice položimo v omako in vse skupaj serviramo.
Objavljeno v: Kosila
Viri: