Mini poletni puding

Čas priprave: 25 min
Kuhanje: 5 min
Hlajenje: 120 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 7 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 43 g ogljikovih hidratov
  • 7 g beljakovin
  • 2 g maščob
  • 5 g vlaknin
  • 11 g sladkorjev
  • 227 kcal

Potrebujete (4 osebe)

  • 8-10 tanko narezanih rezin kruha, brez skorje
  • 500 g zamrznjenega poletnega sadja
  • sladilo
  • 4 modeli za puding

Priprava

  1. Narežite rezine kruha v velikosti 4 cm × 5 cm. Odstranite skorjo in izrežite 4 kolute s katerimi prekrijete dno modela. Preostanek kruha narežite in z njim na strani obložite model. 
  2. Sadje dajte v ponev in nežno segrevajte, da se v celoti odmrzne ter sladite po okusu. 
  3. Precedite sadje, sok prihranite.
  4. V model, kamor ste na dno položili rezino kruha, položite sadje in ga prekrijte s preostankom kruha. Prelijte s sokom, da se kruh prepoji.
  5. Model obložite, da se vsebina dobro stisne in ga dajte v hladilnik za 2 uri.
  6. Vzemite model iz hladilnika in ga previdno obrnite, da dobite porcijo.
  7. Servirano sladico lahko prelijete z grškim jogurtom ali smetano ter prelijte s preostankom soka.

Nasvet

Namesto modela za puding lahko uporabite pekač za mafine ali drugo podobno pecivo in prilagodite količino.

Objavljeno v: Sladice