Namaz s šampinjoni

Ogljikovi hidrati (25 g namaza): 2 g


Na odraslo osebo (25 g namaza):

  • 2 g ogljikovih hidratov
  • 1 g beljakovin
  • 1 g vlaknin
  • 3 g maščob
  • 27 mg fosforja
  • 106 mg kalija
  • 36 kcal

Potrebujete

  • 250 g šampinjonov (lahko tudi drugo vrsto gob)
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlico kisle smetane
  • 1 žličko paradižnikove mezge
  • 1 žlico masla
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • sesekljan peteršilj
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Šampinjone očistimo in drobno sesekljamo.
  2. Olupljeno in drobno sesekljano čebulo svetlo opražimo na malo masla, dodamo strt česen in gobice ter solimo.
  3. Pražimo toliko časa, da izpari vsa tekočina in ohladimo.
  4. Prepraženim in ohlajenim gobicam dodamo majonezo, kislo smetano, paradižnikovo mezgo ter dobro premešamo.
  5. Shranimo v dobro zaprti posodi na hladnem.
Objavljeno v: Zajtrki , Malice , Večerje
Viri: