Pečena riba s paradižniki

Čas priprave: 15 min (brez pečenja in dušenja)

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  6 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 6 g ogljikovih hidratov
  • 47 g beljakovin
  • 6 g maščob
  • 280 kcal / 1176 kJ

Potrebujete (4 osebe)

  • 1 kg fileja pange
  • sok 1,5 limone
  • 6 paradižnikov
  • 1 čebula
  • 3 jušne žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 jušna žlica vloženih kaper
  • 1 sveže sesekljan šopek mešanih zelišč
  • 1/4 čajne žlice rožmarina
  • maščoba za pekač
  • 1/2 čajne žlice paprike
  • sol
  • poper

Priprava

  1. File filange operemo, otremo in narežemo na kose. Pokapamo ga z lomonovim sokom ter natremo s soljo, poprom in papriko.
  2. Položimo ga v namaščen pekač. Pečico segrejemo na 225 ºC (ventilacijsko pečico na 200 ºC).
  3. Paradižnike operemo in jih narežemo na kolobarje ter položimo na ribji file. Podušimo v vročem oljčnem olju.
  4. Stroka česna olupimo in sesekljamo. Tudi kapre sesekljamo. Česen, kapre, mešana zelišča in rožmarin dodamo k čebuli. Vse skupaj dušimo okoli 5 minut. Mešanico damo na paradižnikove rezine in narastek pečemo v pečici okoli 15 minut.
Objavljeno v: Kosila
Viri: