Pečene kroglice s špinačo in čičeriko s koriandrovo omako

Čas priprave: 10 min

Čas pečenja: 45 min + 5 min 

 Ogljikovi hidrati (porcija): 5  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 5 g ogljikovih hidratov
  • 2 g vlaknin
  • 2 g beljakovin
  • 1 g maščob
  • 41 kcal

Potrebujete (25 porcij)

  • 2 žlički repičnega olja
  • 400 g čebule, narezane na tanke rezine
  • 100 g čičerikine moke
  • 1-2 žlički curryja v prahu
  • 2 zvrhani žlici jogurta z nizko vsebnostjo maščob (približno 100 g)
  • 400 g konzervirane čičerke, odcejene in pretlačene (ca. 235 g)
  • 250 g zamrznjene špinače
  • 100 ml vode
  • olje
  • peki papir

Omaka (za pomakanje):

  • 1 stisnjen strok česna
  • 2 sesekljani mladi čebuli
  • 50 g grobo sesekljanega svežega koriandra
  • sok polovice limone
  • 2 žlici vode

Priprava

  1. Zamrznjeno špinačo odmrznite in iz nje iztisnite vodo (teža ca. 150 g, ko iztisnete vodo).
  2. Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
  3. V ponev dajte olje in nežno pražite čebulo, približno 15-20 minut. Medtem redno mešajte, dokler čebula ni zares mehka in ne začne rjaveti.
  4. Moko dajte v skledo, dodajte ji curry v prahu, jogurt in vodo ter vse dobro premešajte. Dodajte čičeriko, čebulo in špinačo, ponovno premešajte, pustite stati 5 minut, nato ponovno premešajte.
  5. Na pripravljen pekač nakapajte nekaj olja. Zmočite roke in zmes oblikujte v majhne kroglice, ki jih položite na pekač.
  6. Pecite v pečici, na srednji mreži, 20-25 minut, dokler kroglice ne postanejo zlato rjave. Na polovici časa pečenja obrnite kroglice, da bodo enakomerno popečene.
  7. Med peko kroglic zmešajte vse sestavine za omako, da dobite gladko zmes.

Nasvet

  • Namesto čičerike lahko uporabite grah.
  • Za bolj kremasto omako v zelišča vmešajte 2 žlici grškega jogurta brez maščobe.
  • Za vegansko različico uporabite alternativo jogurtu na osnovi soje.
Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi
Viri: