Pečene polnjene paprike

Čas priprave: 20 min
Pečenje: 25-30 min

 Ogljikovi hidrati (na kos): 3 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):

  • 3 g ogljikovih hidratov
  • 1 g beljakovin
  • 1 g maščob
  • 0,5 g vlaknin
  • 1 g sladkorjev
  • 24 kcal

Potrebujete (20 kos)

  • 50 g kvinoje
  • 1 stisnjen strok česna
  • 10 g rozin, grobo narezanih
  • kumina
  • 1 mlada čebula, drobno nasekljana
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sok 1 limone
  • 1 žlica olja
  • 10 majhnih paprik
  • 5 češnjevih paradižnikov, razrezanih na četrtine
  • 75 g mozzarelle, razrezane na 10 rezin
  • 1 žlica bučke, drobno narezane
  • poper
  • sol

Priprava

  1. Segrejte pečico na 180 ºC.
  2. Sperite kvinojo in jo precedite ter stresite v 150 ml vode. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte ogenj in pustite kuhati 15 minut. Ko je kvinoja skuhana, odcedite odvečno vodo.
  3. Kvinojo stresite v posodo s česnom, rozinami, kumino, mlado čebulo, paradižnikovo mezgo in sokom limone. Dobro premešajte.
  4. Prepolovite paprike in jih očistite. Na vsako polovico napolnite z mešanico kvinoje in zelenjave. Dajte v pečico.
  5. Ko se paprika zmehča, čez njo položite rezino mozzarelle. Ko se stopi, vzemite iz pečice. Popoprajte in servirajte.
Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi