Polnjene bučke s paradižnikovo solato

Čas priprave: 30 min

 Ogljikovi hidrati (kos): 22 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 22 g ogljikovih hidratov
  • 5 g vlaknin
  • 19 g beljakovin
  • 16 g maščob
  • 321 kcal

Potrebujete (4 porcije):

  • 4 velike bučke, prepolovljene po dolžini (približno 3 kg)
  • olje za namastitev pekača
  • 50 g sesekljane čebule
  • 220 g pekoče klobase (brez ovoja)
  • sol
  • polnozrnate drobtine (približno 50 g)
  • 140 g sveže mozzarelle, raztrgane na koščke
  • oljčno olje
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 5 g nasekljane bazilike
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • ščep sveže mletega črnega popra

Priprava

  1. Segrejte pečico na najvišjo temperaturo.
  2. Iz bučk z žlico odstranite meso in semena in pustite za približno centimeter debelo lupino.
  3. Grobo nasekljajte izdolbeno meso in z njim napolnite 2 skodelici.
  4. Polovice bučk položite v veliko skledo, primerno za mikrovalovno pečico, in jih pokrijte s plastično folijo. V mikrovalovni pečici segrevajte bučke na najmočnejši moči 4 minute. Buče nato pokrijte in položite na stran.
     
  5. Na srednje močni temperaturi segrejte veliko ponev. Premažite ponev z oljem, dodajte čebulo in klobaso. Pražite dokler čebula ne postane zlatorjava. Mešajte, da se klobasa zdrobi.
    Vmešajte 2 skodelici mesa iz bučk.
  6. Polovice bučk položite na pekač in jih solite. Mešanico s klobaso enakomerno porazdelite na polovice bučk.
     
  7. Drobtinam dajte polovico mozzarelle in 1 čajno žličko olja ter mešanico polijte po polnjenih bučkah. Pecite 1 do 2 minuti oziroma dokler se sir ne stopi in drobtine začnejo rjaveti.
     
  8. Preostalo mozzarello, paradižnik in baziliko združite v skledo in premešajte. V majhni posodi združite ščep soli, 1½ čajne žlice olja, kisa in popra ter polijte po paradižniku in premešajte. Solato postrezite skupaj z bučkami.

V mikrovalovni pečici se bodo bučke na hitro pokuhale, tako da boste morali polnjene bučke na koncu samo za minuto ali dve popeči v pečici.

Objavljeno v: Kosila , Večerje
Viri: