Poširane hruške

Čas priprave: 25 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 22 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 250 g):

  • 22 g ogljikovih hidratov
  • 19 g sladkorjev
  • 0,6 g beljakovin
  • 136 kcal

Potrebujete (4 porcije):

  • 200 ml grozdnega soka
  • 3 žlice limoninega soka
  • 25 g sladkorja v prahu
  • 1 cimetova palčka
  • 3 stroki kardamoma
  • 1 žlica vaniljeve esence
  • 4 olupljene in očiščene hruške

Priprava

  1. Grozdni sok, limonin sok, sladkor, cimetovo palčko, kardamom in vaniljevo esenco dajte v posodo s 300 ml vode.
  2. Na nizkem ognju segrevajte dokler se sladkor ne stopi.
  3. Dodajte hruške. Posodo pokrijte in pustite počasi vreti 10-12 minut oz. dokler se hruške ne zmehčajo.
  4. Servirajte toplo.
Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice