Ratatouille z lososom

Čas priprave: 10 min 

Čas kuhanja: 15 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 20  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 20 g ogljikovih hidratov
  • 10 g vlaknin
  • 29 g beljakovin
  • 23 g maščob
  • 421 kcal / 1761 kJ

Potrebujete (1 porcija)

  • 1 file lososa (ca.125 g)
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 1 majhna grobo sesekljana rdeča čebula
  • 1 rumena paprika, sesekljana
  • 1 zdrobljen strok česna
  • dober ščepec posušenega origana
  • ščepec popra
  • 2 sesekljana sveža in zrela paradižnika
  • ½ na tanko narezanega majhnega koromača
  • 2 žlici vode
  • sveži listi bazilike (za serviranje)

Priprava

  1. V večji ponvi, na zmernem ognju, segrejte olje. Dodajte čebulo in pražite 2-3 minute, da se zmehča.
  2. Dodajte rumeno papriko in redno mešajte 3-4 minute.
  3. Dodajte še česen, origano, začimbe, paradižnik in koromač. Mešajte še 2 minuti in pustite, da počasi vre.
  4. Lososa položite na vrh pripravljene zelenjave (ratatouille), dodajte vodo in pokrijte s pokrovom ali folijo. Nežno dušite 4-5 minut oziroma dokler losos ni pečen.
  5. Odstranite lososa, v ratatouille vmešajte nekaj strganih listov sveže bazilike in postrezite.

Nasvet

  • Namesto lososa lahko uporabite brancina ali trsko.
  • V ratatouille dodajte še jajčevec.
Objavljeno v: Kosila
Viri: