Rebrca z medom
Čas priprave: 20 min (brez mariniranja in pečenja)
Ogljikovi hidrati (na osebo): 54 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):
- 45 g ogljikovih hidratov
- 45 g beljakovin
- 57 g maščob
- 920 kcal / 3864 kJ
Potrebujete (4 osebe)
- 1,5 kg rebrc
- 2 stroka česna
- 5 jušnih žlic oljčnega olja
- 3 jušne žlice sojine omake
- 3 jušne žlice medu
- sok 1 limone
- sol
- kajenski poper
- 12 krompirjev
Priprava
- Rebrca operemo in otremo. Narežemo jih na porcije in položimo na plitek pekač.
- Česen olupimo in drobno sesekljamo. Zmešamo ga z oljem, s sojino omako, z medom, limonovim sokom, soljo in poprom ter naredimo marinado. Z njo prelijemo rebrca in pustimo počivati najmanj 3 ure.
- Rebrca vzamemo iz marinade in jih odcedimo. Na obeh straneh jih pečemo okoli 20 minut. Večkrat jih obrnemo in namažemo z marinado. Poleg postrežemo pečen krompir.