Ričet z govedino

Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 45 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 27 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 27 g ogljikovih hidratov
- 18 g beljakovin
- 7 g maščob
- 6 g vlaknin
- 10 g sladkorjev
- 255 kcal
Potrebujete (4 osebe)
- 1 žlica repičnega olja
- 2 veliki nasekljani čebuli
- 250 g na manjše kose narezane govedine
- 2 stroka drobljenega česna
- 2 nasekljana korenja
- 1 srednje velik nasekljan por
- 1 steblo nasekljane zelene
- 20 g moke
- 1,5 litra vode z govejo kocko
- 50 g ješprenja
- timijan
- poper
- drobnjak
Priprava
- V lonec vlijte olje in v njem prepražite čebulo. Dodajte govedino in jo pražite s čebulo dokler meso ne potemni.
- Dodajte česen, korenje, por in zeleno ter kuhajte 5 minut ter medtem neprestano mešajte. Pretresite z moko, dobro premešajte, da ne bo grudic.
- V mešanico stresite še očiščen ješprenj, dodajte timijan in poper po okusu ter zalijte z vodo z govejo kocko. Kuhajte na zmernem ognju dobrih 30 minut oziroma dokler ješprenj ni kuhan.
- Servirajte z drobnjakom.
Nasvet
Namesto moke lahko jed zagostite tudi z večjim krompirjem.
Jedi lahko dodate tudi fižol.
Da se ješprenj prej skuha, ga lahko čez noč namočite v vodi.