Rjava leča v solati

Ogljikovi hidrati (na osebo): 60 g


Na odraslo osebo:

  • 60 g ogljikovih hidratov
  • 11 g beljakovin
  • 9,2 g vlaknin
  • 9 g maščob (od tega nasičene 1,2 g)
  • 6 mg železa
  • 1845 mg kalija
  • 322 kcal / 1345 kJ

Potrebujete

  • 250 g rjave leče
  • 150 g čebule
  • 100 g pora
  • 250 g paradižnika
  • 100 g korenja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlico gorčice
  • 6 žlic kisa
  • lovorov list
  • klinčki
  • ščepec sladkorja
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Lečo operemo, jo namočimo v hladni vodi za nekaj ur, odlijemo in kuhamo v soljeni vodi skupaj z lovorovim listom, s klinčki in z žlico kisa.
  2. V tem času pripravimo preliv: umešamo kis, gorčico, ščepec sladkorja, olivno olje, malo soli in poper.
  3. Olupimo korenček, narežemo na kocke, očistimo por ter ga narežemo na tanke rezance. Oboje kuhamo približno 3 minute.
  4. Olupimo še čebulo in jo nasekljamo, paradižnik narežemo na kocke.
  5. Vso zelenjavo dobro premešamo s kuhano lečo in polivko.
Objavljeno v: Malice , Večerje , Solate
Viri: