Solata iz bučk, fete in mete

 

Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 12 min 

 Ogljikovi hidrati (porcija): 1.7 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 146 g):

  • 1.7 g ogljikovih hidratov
  • 1.3 g vlaknin
  • 4.7 g beljakovin
  • 4.5 g maščob
  • 69 kcal / 0.289 kJ

Potrebujete (2 porcije)

  • 1 manjša bučka (100 g)
  • sok iz 1/2 limone
  • 1 žlička olivnega olja
  • 2 veliki pesti rukole (80 g)
  • 25 g feta sira narezanega na koščke
  • 25 g sveže mete (sesekljane)

Priprava

  1. Segrejte ponev na srednje visoko temperaturo.
  2. Bučko narežite na 0,5 cm debele rezine ter jo premešajte v skledi z 1 žlico limoninega soka in 2 žličkama oljčnega olja.
  3. Bučke pecite na ponvi 4 do 6 minut na vsaki strani, dokler rahlo ne porjavijo.
  4. Bučke premešajte z rukolo, dodajte feto, po okusu začinite s črnim poprom in postrezite.
Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi , Solate
Viri: