Testenine z lečo

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  48 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 48 g ogljikovih hidratov
  • 12 g beljakovin
  • 5 g vlaknin
  • 7 g maščob
  • 44 mg magnezija
  • 88 mg kalcija
  • 285 mg kalija
  • 180 mg fosforja
  • 300 kcal / 1254 kJ

Potrebujete

  • 200 g testenin
  • 100 g kuhane leče
  • 1 žlico olivnega olja
  • 1 na drobno sesekljano čebulo
  • 4 stroke česna
  • 1 žlico paradižnikovega koncentrata
  • 30 g ribanega sira
  • sol
  • poper
  • timijan
  • origano

Priprava

  1. Na olju prepražimo čebulo in strt česen, dodamo kuhano lečo, začimbe, sol in nekaj žlic vode. Kuhamo, da se leča razpusti, če je potrebno, malo pretlačimo.
  2. Posebej skuhamo testenine po navodilu na embalaži, odcedimo ter dodamo leči. Premešamo in postrežemo. Na krožniku še malo potresemo z naribanim sirom.

K testeninam ponudimo solato.

Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi
Viri: