Večplastna torta iz jogurta

Čas priprave: 15 min + 4-5 ur zamrzovanja

 Ogljikovi hidrati (porcija): 10 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 10 g ogljikovih hidratov
  • 2 g vlaknin
  • 3 g beljakovin
  • 0,3 g maščob
  • 45 kcal / 188 kJ

Potrebujete (12 porcij)

  • 250 g zamrznjenega mešanega jagodičevja
  • 450 g naravnega jogurta brez maščob
  • 2 žlici (granuliranega) sladila
  • 250 g sesekljanega manga (1 velik svež zrel mango, lahko uporabite tudi zamrznjenega)
  • 300 g olupljenega svežega kivija (približno 3-4 kiviji)

Priprava

  1. Dodajte četrtino zamrznjenega jagodičevja na dno podolgovatega ali tortnega pekača.
  2. Preostanek jagodičevja zmešajte s 150 g jogurta in z 1 žlico sladila. Mešanico razporedite po jagodičevju na dnu pekača. Poravnajte z lopatico in položite v zamrzovalnik, pri čemer pazite, da je pekač poravnan. Pustite stati 1-1,5 ure.
  3. Mango zmešajte z 200 g jogurta in ga nato namažite na vrhu jagodičevja. Vrnite pekač v zamrzovalnik in pazite, da je poravnan. Pustite v zamrzovalniku še eno uro ali dve, dokler se vse ne strdi.
  4. Kivi zmešajte s 100 g jogurta in z 1 žlico sladila. Ponovite postopek in ga enakomerno razporedite po mangu. Pokrijte s prozorno folijo ter dajte v zamrzovalnik še za vsaj 2 uri ali čez noč.
  5. Torto vzemite iz zamrzovalnika. Preden jo narežete in postrežete, jo pustite stati 15 minut.

Nasvet:

  • Uporabite sadje različnih kontrastnih barv.
  • Če v jogurt vmešate zamrznjeno sadje, bo zamrznilo hitreje kot sveže sadje.
  • Torto narežite z nazobčanim nožem, potopljenim v vročo vodo.
  • Za obogatitev okus lahko sadje in/ali jogurt tudi začinite (vanilja, cimet, rum …).
Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice
Viri: