Začinjen piščanec iz pečice

Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 20 min

 Ogljikovi hidrati (kos):  6 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 6 g ogljikovih hidratov
  • 1 g vlaknin
  • 27 g beljakovin
  • 6 g maščob
  • 181 kcal

Potrebujete:

  • 450 g piščančjih beder brez kože
  • 1 zvrhana žlica suhega timijana
  • 1 zvrhana žlica rdeče paprike v prahu
  • kurkuma
  • 1 zvrhana žlica suhega origana
  • 1 žlica (suhega) žajblja
  • poper
  • 1 rezina polnozrnatega kruha v drobtinah (30 g)
  • 1 jajce
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica olja
  • sol

Priprava

  1. Segrejte pečico na 180 ºC. 
  2. Vse začimbe in krušne drobtine med seboj dobro premešajte.
  3. Razžvrkljajte jajce.
  4. Piščančja bedra previdno posolite, nato jih povaljajte v moki, otresite in pomočite v jajce, nato še v mešanico drobtin in začimb. Bedra naj bodo dobro prekrita.
  5. V pekač položite papir za peko in ga nežno naoljite. Nato na papir položite piščančja bedra in jih posujte z morebitnim preostankom začimb.
  6. V pečici jih pecite 10 min in nato orbnite ter pecite nadaljnjih 10 min. Skorja naj bo zlato rjave barve. Če so bedra večja bodite pozorni, da bodo pri kosteh dobro pečena.
Objavljeno v: Kosila