File mignon z omako iz viskija in kave

 Ogljikovi hidrati (kos): 2  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 2 g ogljikovih hidratov
  • 0 g vlaknin
  • 22 g beljakovin
  • 5 g maščob
  • 178 kcal

Potrebujete (4 porcije):

  • 110 ml vode
  • 40 ml viskija
  • 5 g sladila (npr. stevia ipd.)
  • 3 g instant kave
  • 4 narezani goveji zrezki (debeli približno 2,5 cm)
  • zrna črnega popra
  • sol
  • drobno nasekljan peteršilj

Priprava

  1. Prve štiri sestavine zmešajte  v majhni skledi in dajte na stran.
  2. Poprajte in solite obe strani zrezkov.
  3. Naoljite ponev in jo segrejte. Ko se olje segreje, vanjo položite zrezke in jih pecite 2 minuti na vsaki strani oziroma do želene stopnje zapečenosti. Zrezke položite na krožnik in jih pokrijte, da ostanejo topli.
  4. V ponev dodajte mešanico prvih štirih sestavin in kuhajte na srednje močnem ognju, dokler je ne izpari toliko, da je ostane nekaj manj kot polovica (ca. 60 ml). Omako prelijte po govedini in potresite s peteršiljem.
Objavljeno v: Kosila , Večerje
Viri: