Ješprenjeva rižota z gobami

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 40 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 56 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 56 g ogljikovih hidratov
  • 9 g beljakovin
  • 4 g maščob
  • 4 g vlaknin
  • 4 g sladkorjev
  • 305 kcal

Potrebujete (4 osebe)

  • 2 žlici olivnega olja
  • 400 g mešanih narezanih gob
  • 140 g nasekljane čebule
  • 160 g nasekljane rdeče paprike
  • 250 g ješprenja
  • 2 strta stroka česna
  • origano
  • beli poper
  • črni poper
  • 700 ml vrele vode z 1 zelenjavno kocko
  • bazilika

Priprava

  1. Segrejte olje v ponvi, dodajte nasekljano čebulo in pražite 1 minuto. 
  2. Dodajte papriko in česen, kuhajte 2 minuti ter dodajte še gobe in pustite na zmernem ognju še 2-3 minute.
  3. Primešajte ješprenj, origano, 2 ščepca belega popra, in vodo z zelenjavno kocko. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte ogenj, pokrijte in kuhajte približno 25 minut. Ne pozabite vsake toliko premešati.
  4. Odstranite pokrov in kuhajte še 10 minut, da tekočina povre.
  5. Ješprenj mora biti kuhan, a ne preveč – naj bo “al dente”.
  6. Jed pretresite z baziliko in črnim poprom.

 

Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi