Mineštra z bučkami in krompirjem

Čas priprave: 1 ura
Količina: 4 osebe

Ogljikovi hidrati (na osebo): 21,8 g 


Na odraslo osebo:

  • 21,8 g ogljikovih hidratov
  • 3,3 g beljakovin
  • 3,1 g vlaknin
  • 2,8 g maščob (od tega 0,4 g nasičenih)
  • 496 mg natrija
  • 121 kcal/508 kJ

Potrebujete

  • 300 g bučk
  • 300 g krompirja
  • 40 g čebule
  • 10 g olja
  • 20 g testenin (npr. obročkov)
  • 5 g soli
  • poper
  • peteršilj

Priprava

Krompir in bučke olupimo in zrežemo na manjše kocke. Čebulo drobno nasekljamo in jo na prepražimo na olju. ko čebula porumeni, ji dodamo krompir in zalijemo z vodo. Po 5 minutah kuhanja dodamo bučke, solimo in popramo. Priporočljivo je, da testenine skuhate posebej, “al dente” in jih dodate mineštri. Pred serviranjem mineštro potresite s sesekljanim peteršiljem.

Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi , Juhe
Viri: