Ocvrtek z zeljem

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 30 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  31 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 31 g ogljikovih hidratov
  • 12 g beljakovin
  • 16 g maščob
  • 9 g vlaknin
  • 325 kcal

Potrebujete (3 osebe)

  • 350 g na kocke narezanega krompirja
  • 1 večji očiščen, olupljen in na kocke narezan pastinak
  • 4 žlice mleka
  • 25 g masla
  • 1 žlica olja
  • 1 manjša nasekljana čebula
  • 1 večji, olupljen in nariban koren
  • 100 g fino naribanega zelja
  • 3 srednje velika jajca
  • poper

Priprava

  1. Skuhajte krompir in pastinak, odlijte vodo in zmešajte v pire. Prilijte mleko, dodajte maslo in solite.
  2. Segrejte olje, dodajte čebulo, korenje in zelje ter pražite 5 minut. Dodajte k pireju.
  3. Razdelite na tri porcije in vsako pražite, da se naredi skorjica.
  4. Jajca poširajte. Vsakega nato položite na porcijo in prerežite, da se rumenjak izteče po jedi.

Nasvet

Namesto zelja lahko uporabite ohrovt.
Namesto mleka lahko uporabite repično olje.

 

Objavljeno v: Zajtrki , Večerje , Brezmesne jedi