Pastinak s parmezanom

Čas priprave: 10 min
Čas pečenja: 30-35 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 11  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 75 g):

  • 11 g ogljikovih hidratov
  • 6 g sladkorjev
  • 4 g vlaknin
  • 2 g beljakovin
  • 3 g maščob
  • 88 kcal

Potrebujete (4 porcije):

  • 600 g pastinaka
  • 1 žlica olja ali druge maščobe
  • 1 žlica tekočega medu
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 1 žlica timijana
  • poper
  • sol

Priprava

  1. Očistite in na debelo narežite pastinak. 
  2. Pripravite posodo z vrelo vodo, v kateri kuhate pastinak 5 minut. Vodo odlijte in dobro odcedite pastinak.
  3. V posodo vlijte med in ga zmešajte z dobro osušenim pastinakom. 
  4. V pekač položite papir za peko. Pastinak razporedite po pekaču in ga posujte s pamezanom in timijanom ter začinite s poprom in soljo. 
  5. Pecite na 200 °C, 20-30 minut oz. da zlato porjavi.

Namesto pastinaka lahko uporabite krompir ali korenje.

Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi