Postrv z omako iz citrusov in bazilike

Čas priprave: 10 min 

Čas kuhanja: 10 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 4 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 4 g ogljikovih hidratov
  • 0 g vlaknin
  • 21 g beljakovin
  • 8 g maščob
  • 166 kcal / 695 kJ

Potrebujete (2 porciji)

  • 2 fileja postrvi brez kosti in kože (približno 100 g / file)
  • naribana lupina in sok 1 pomaranče
  • 2 žlici bazilike, natrgana
  • 2 žlici lahke crème fraîche (gosta kisla smetana)
  • sveže mlet črni poper
  1. Fileja postrvi položite v ponev z dnom proti sprijemanju.
  2. Prelijte ju s pomarančno lupinico in sokom. Pokrijte in počasi dušite 5-6 minut, dokler nista pečena.
  3. Nežno vmešajte baziliko in kislo smetano ter segrejte. Začinite po okusu.

Nasvet

  • Namesto bazilike lahko uporabite koper ali peteršilj.
Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje
Viri: