Rožičevo pecivo
Čas priprave: 20 min (brez peke)
Ogljikovi hidrati (na kos): 15 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):
- 15 g ogljikovih hidratov
- 3 g beljakovin
- 1 g maščob
- 114 mg magnezija
- 49 mg kalcija
- 132 mg kalija
- 50 mg fosforja
- 68 kcal / 284 kJ
Potrebujete
- 150 g rožičeve moke
- 100 g polnozrnate moke
- 50 g sladkorja oz. poljubnega sladila
- 2,5 dl mleka
- 2 jabolki
- 6 beljakov
- 2 rumenjaka
- pol vrečke pecilnega praška
Priprava
- V posodi zmešamo rožičevo moko ter polnozrnato moko. dodamo sladkor oz. sladilo, pecilni prašek, rumenjaka, mleko in naribana jabolka. Dobro premešamo.
- Iz beljakov naredimo sneg ter ga previdno umešamo v testo.
- Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj stresemo testo in pečemo 20 minut na 200 °C. Narežemo, ko se ohladi.