Rožičevo pecivo

Čas priprave: 20 min (brez peke)

 Ogljikovi hidrati (na kos):  15 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):

  • 15 g ogljikovih hidratov
  • 3 g beljakovin
  • 1 g maščob
  • 114 mg magnezija
  • 49 mg kalcija
  • 132 mg kalija
  • 50 mg fosforja
  • 68 kcal / 284 kJ

Potrebujete

  • 150 g rožičeve moke
  • 100 g polnozrnate moke
  • 50 g sladkorja oz. poljubnega sladila
  • 2,5 dl mleka
  • 2 jabolki
  • 6 beljakov
  • 2 rumenjaka
  • pol vrečke pecilnega praška

Priprava

  1. V posodi zmešamo rožičevo moko ter polnozrnato moko. dodamo sladkor oz. sladilo, pecilni prašek, rumenjaka, mleko in naribana jabolka. Dobro premešamo.
  2. Iz beljakov naredimo sneg ter ga previdno umešamo v testo.
  3. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj stresemo testo in pečemo 20 minut na 200 °C. Narežemo, ko se ohladi.
Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice
Viri: