Vražja jajca
Rdeča paprika obogati okus, z nekaj umetniške note pa jih lahko okrasite v bučo.
Čas priprave: 45 min
Ogljikovi hidrati (na kos): 1 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):
- 1 g ogljikovih hidratov
- 9 g maščob
- 6 g beljakovin
Potrebujete
- 8 večjih jajc
- 1/4 skodelice pražene nasekljane rdeče paprike
- 1 čajna žlica gorčice
- 3 čajne žlice majoneze z malo maščob
- 1/4 čajne žlice pekoče paprike v prahu
- drobnjak
- sol
- poper
- vrečka za okraševanje ali pvc vrečka
Priprava
- Jajca položite v posodo s hladno vodo in jo postavite na ogenj. Pustite vreti dobrih 5 minut, da postanejo jajca trdo kuhana, nato pa jajca odložite v ledeno vodo. Pustite, da se jajca popolnoma ohladijo.
- Olupite jajca in jih vzdolžno razrezite na polovico. Odstranite rumenjake in jih dajte v posodo skupaj z nasekljano papriko, majonezo in gorčico ter sestavine zmešajte do gladke mase. Slednjo po okusu začinite s soljo, poprom in pekočo rdečo papriko.
- Maso dajte v vrečko za okraševanje in za dobro čajno žlico napolnite beljake v prostor, kjer so bili rumenjaki.
- Drobnjak operite in ga narežite na 1 cm dolžine ter po eno odrezano stebelce zapičite v maso.
- Jajca potresite s pekočo papriko ter postrezite.
Uporaba vrečke omogoča lažji in lepši nanos mase na beljake ter preprečuje, da bi v maso prišel zrak.
Če jajc ne boste uporabili isti dan, slednje pokrijte, jih postavite v hladilnik in pojejte najkasneje nasledni dan.