Vražja jajca

Rdeča paprika obogati okus, z nekaj umetniške note pa jih lahko okrasite v bučo.

Čas priprave: 45 min

Ogljikovi hidrati (na kos): 1 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):

  • 1 g ogljikovih hidratov
  • 9 g maščob
  • 6 g beljakovin

Potrebujete

  • 8 večjih jajc
  • 1/4 skodelice pražene nasekljane rdeče paprike
  • 1 čajna žlica gorčice
  • 3 čajne žlice majoneze z malo maščob
  • 1/4 čajne žlice pekoče paprike v prahu
  • drobnjak
  • sol
  • poper
  • vrečka za okraševanje ali pvc vrečka

Priprava

  1. Jajca položite v posodo s hladno vodo in jo postavite na ogenj. Pustite vreti dobrih 5 minut, da postanejo jajca trdo kuhana, nato pa jajca odložite v ledeno vodo. Pustite, da se jajca popolnoma ohladijo.
  2. Olupite jajca in jih vzdolžno razrezite na polovico. Odstranite rumenjake in jih dajte v posodo skupaj z nasekljano papriko, majonezo in gorčico ter sestavine zmešajte do gladke mase. Slednjo po okusu začinite s soljo, poprom in pekočo rdečo papriko.
  3. Maso dajte v vrečko za okraševanje in za dobro čajno žlico napolnite beljake v prostor, kjer so bili rumenjaki.
  4. Drobnjak operite in ga narežite na 1 cm dolžine ter po eno odrezano stebelce zapičite v maso.
  5. Jajca potresite s pekočo papriko ter postrezite.

Uporaba vrečke omogoča lažji in lepši nanos mase na beljake ter preprečuje, da bi v maso prišel zrak.
Če jajc ne boste uporabili isti dan, slednje pokrijte, jih postavite v hladilnik in pojejte najkasneje nasledni dan.

Save

Save

Objavljeno v: Malice , Večerje , Brezmesne jedi