Žlikrofi na gobovem raguju

Količina: 4 osebe

 Ogljikovi hidrati (na osebo): 53 g

  • testo: 42 g
  • nadev:  4 g
  • omaka: 7 g


Potrebujete

  • Testo za žlikrofe:
    – 275 g moke
    – 3 rumenjaki
    – 2 celi jajci
    – 1 jedilna žlica olivnega olja
    – 50 g stopljenega masla
    – mlačna voda po potrebi
    – ščep soli
  • nadev žlikrofov (20-25 kos):
    – 100 g smetanovega sirčka
    – 150 g skute ali rikota
    – 50 g naribanega zbrinca (sira)
    – 1 jajce po potrebi
    – nasekljan peteršilj
    – pesto sušenih paradižnikov
    – pinjole pražene
    – sol in sveže mlet poper
    – nasekljan svež timijan ali sušen zdrobljen
    – 1 jajce za premaz – razžvrkljamo s ščepcem soli

Priprava

  1. Vse sestavine za testo vgnetemo v gladko maso, oblikujemo v kepico in zavijemo v prozorno folijo. Tako pripravljeno testo naj počiva najmanj 2 uri.
  2. Vmes pripravimo nadev: na olju na hitro prepražimo por. Ohladimo. Rikoto, smetanov sirček, Zbrinc, pesto sušenih paradižnikov, jajce in vse začimbe in zelišča premešamo. Dodamo ohlajen por in še enkrat premešamo. Po potrebi še začinimo.
  3. Kako pripravimo hišne žepke
    Testo na tanko razvaljamo. Z okroglim obodcem izrežemo kroge. Na vsakega položimo žličko nadeva. Zunanji rob kroga premažemo z raztepenim jajcem. Oblikujemo v žepek. Kuhamo jih v slanem kropu, da splavajo na površino. Kuhane odcedimo in zabelimo z maslom.
  4. Postrežemo v ogret globok krožnik najprej vlijemo gobov ragu. Nanj previdno položimo kuhane in zabeljene žlikrofe, potresemo z naribanim zbrincem in okrasimo s timijanovo ali kakšno drugo zeliščno vejico.

Nasvet!
Če testo vakuumiramo, potrebujemo samo 10 minut, da je pripravljeno.
Nadev naj bo gost, ne tekoč, tako, da lahko z žličko polagamo kupčke na testo in se ne razpustijo.

Objavljeno v: Kosila , Večerje